Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Камп подмлатка ЦКРС од 24. до 28. јула у Ријечанима код Модриче

Извор: Филтер

Реализујући редовне активности кроз програм „Подмладак и омладина“, Црвени крст Републике Српске у периоду од 24. до 28. јула 2023. године у Ријечанима код Модриче организоваће камп подмлатка, у којем ће учествовати 40 младих волонтера и активиста, ученика основних школа, из цијеле Републике Српске.

Полазници овогодишњег кампа подмлатка, са којима ће радити искусни инструктори, волонтери и запослено особље Црвеног крста Републике Српске, имаће прилику да стекну ново знање и вјештине кроз различите курсне цјелине.

Током петодневног боравка на кампу, полазници ће учити о покрету, значају и вриједностима Црвеног крста, о солидарности са младима, првој помоћи и менталном здрављу, о заштити животне средине и здравља (репродуктивно здравље, болести зависности, трговина људима), безбједности на интернету и другим активностима.

Циљ организације кампова у режији Црвеног крста Републике Српске, првенствено је одлична прилика младима да схвате зашто је важно бити волонтер у Црвеном крсту, шта значи волонтеризам, каква је улога Црвеног крста у друштву, како Црвени крст шири мисију хуманости и ко су циљне групе којима Црвени крст помаже.

Уназад више од 30 година постојања и рада организације Црвеног крста Републике Српске кроз структуру је прошло десетине хиљада младих различитих старосних група, а више хиљада њих постали су волонтери Црвеног крста захваљујући стеченом знању на камповима за младе.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com