Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

Због објава на друштвеним мрежама у Србији ухапшено 29 ученика, против 82 кривичне пријаве

Извор: Срна

Од 3. маја до 7. јула против 82 ученика старија од 14 година поднијете су кривичне пријаве због угрожавања безбједности и ширења панике и нереда преко друштвених мрежа, саопштило је је Министарство унутрашњих послова Србије.

Како су из МУП-а навели за портал телевизије Н1, од укупно 82 ученика против којих су поднијете кривичне пријаве, 29 је ухапшено и проведено правосудним органима на даљње поступање.

Против ученика су подношене кривичне пријаве због објава, дојава и инцидената на друштвеним мрежама које се могу подвести под појмом “имитирање” злочина након два масовна убиства 3. и 4. маја у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду и у околини Младеновца, у којима је убијено укупно 20 особа.

Дан касније ученик седмог разреда ОШ “Јефимија” у Обреновцу, махао је пластичним пиштољем послије минуте шутње због убиства дјеце и чувара у ОШ “Владислав Рибникар”.

Надаље, полиција је из ОШ “Десанка Максимовић” из Београда добила позив с информацијом да је код деветогодишњег дјечака који похађа трећи разред нађен попис с именима дјеце.

Напад ножем

Полиција је привела и бившу ученицу Гимназије “Руђер Бошковић” која је ножем ранила ученика и наставницу у тој школи у Београду.

Неколико дана након споменутих злочина, по пријави ФБИ-ја, ухапшен је малољетник у Суботици који је “гуглао” како се прави бомба.

Међу ухапшенима је и малољетница (14) из Футога поред Новог Сада, која је недавно пуштена из притвора у којем је била два мјесеца под сумњом да је ширила панику послије масакра у београдској основној школи, јавља агенција Бета.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com