Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

Zatečeni u konzumiranju droge, jedno lice uhapšeno

Izvor: Filter

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge uhapsili su lice E.B. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Lice E.B. se sumnjiči da je licima N.S. i A.Z. iz Sarajeva davala opojnu drogu i stavljala na raspolaganje prostorije stana u Krađarđevoj ulici u Istočnom Sarajevu, radi uživanja opojne droge.

Kako se navodi u saopštenju, pretresom stana koji koristi E.B. pronađena su dva pvc paketića opojne droge spid kao i predmeti na kojima se naleze tragovi opojne droge.

Kod lica N.S. pronađena su dva pvc paketića opojne droge spid i gasni pištolj, dok je kod A.Z. pronađen jedan pvc paketić opojne droge spid.

Ukupno je pronađeno i oduzeto 18,13 grama spida.

Nakon dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv E.B. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a Osnovnom sudu Sokolac protiv A.Z. biće dostavljen Zahtjev za pokretnje prekršajnog postupka iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske, dok će protiv N.S. biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prkeršajnog postupka za prekršaje iz člana 4. pomenutog Zakona i člana 34. Zakona o oružju i municiji RS.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com