Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Gašanović: Table o protjeranim sarajevskim Srbima odgovor Sarajevu

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović ocijenio je da su table sa natpisom “Istočno Sarajevo – grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo” odgovor na table postavljene na ulazu u federalno Sarajevo o lažnoj opsadi grada tokom rata.

Gašanović je u izjavi Srni rekao da daje punu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, jer je to bio odgovor na ono što je Sarajevo uradilo ranije.

On je istakao da je Istočno Sarajevo grad otvoren za sve, kako za turiste, tako i za privrednike.

– Najbitnija je tolerancija i svi treba da se okrenemo ulaganjima u privredu, kako bi stanovnicima bilo bolje – rekao je Gašanović.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije tri dana postavljene su table sa nazivom i područjem grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, “izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com