Sun. May 19, 2024
ћирилица /латиница

Гашановић: Табле о протјераним сарајевским Србима одговор Сарајеву

Извор: Срна

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић оцијенио је да су табле са натписом “Источно Сарајево – град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево” одговор на табле постављене на улазу у федерално Сарајево о лажној опсади града током рата.

Гашановић је у изјави Срни рекао да даје пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, јер је то био одговор на оно што је Сарајево урадило раније.

Он је истакао да је Источно Сарајево град отворен за све, како за туристе, тако и за привреднике.

– Најбитнија је толеранција и сви треба да се окренемо улагањима у привреду, како би становницима било боље – рекао је Гашановић.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије три дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com