Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Buzančić: Cilj medicinske sestre je pomoći pacijentu da prebrodi zdravstveni problem

Izvor: Filter

“Svoj posao volim, jer je najvažniji cilj ovog zanimanja da pomognete pacijentu da najprije prebrodi svoj zdravstveni problem. Svaki čovjek je zadovoljan kada nešto dobro i korisno uradi”.

O svom poslu ovako govori Svjetlana Buzančić, glavna medicinska sestra Odjeljenja interne medicine u Bolnici “Srbija”.

Kao glavna medicinska sestra prevashodno radi na unapređenju zdravlja, liječenju i sistemskom pristupu, kako pacijentu tako i medicinskim sestrama koje rade sa njom na Odjeljenju.

Aktivno učestvuje kako u djeljenju terapije tako i u njezi pacijenata.

Uloga glavne medicinske sestre Odjeljenja, zahtijeva sposobnost vođstva i naporne vještine u njezi.

Svaka medicinska sestra zna koji su joj zadaci u toku obavljanja svojih dnevnih obaveza. Kao tim su usklađeni, posvećeni i dobro organizovani, odgovorni prema svakom zadatku. Uz dobru organizaciju svakog trenutka, kako ona kaže, znaju prioritete u pružanju njege svakom pacijentu.

“Ne postoji ljepši osjećaj nego kada znate da je neko došao sa zdravstvenim problemom, a odlazi kući izliječen i srećan. To mi pričinjava zadovoljstvo jer tada postanete svjesni da ste, uz tim sa kojim radite, pomogli nekome. Kao glavna medicinska sestra, svakako da imam i veću odgovornost, a samim tim i zadovoljstvo, kada sve funkcioniše besprijekorno”, istakla je Buzančićeva.

Zaposlena u Bolnici “Srbija” 27 godina i kako kaže, kroz same početke, uz starije kolege razvijala je svoje znanje i učila od sjajnih medicinskih sestara i doktora.

“Imam veliko iskustvo sticano svih ovih godina. Razvoj koji mi je pružila moja ustanova kroz učenje i usavršavanje, ostavio me je na ovom mjestu, gdje je sticanje znanja u ovoj oblasti nemjerljivo i donijelo mi je mnoge prednosti da na kraju obavljam poslove glavne medicinske sestre”, zaključuje Buzančićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com