Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Бузанчић: Циљ медицинске сестре је помоћи пацијенту да преброди здравствени проблем

Извор: Филтер

“Свој посао волим, јер је најважнији циљ овог занимања да помогнете пацијенту да најприје преброди свој здравствени проблем. Сваки човјек је задовољан када нешто добро и корисно уради”.

О свом послу овако говори Свјетлана Бузанчић, главна медицинска сестра Одјељења интерне медицине у Болници “Србија”.

Као главна медицинска сестра превасходно ради на унапређењу здравља, лијечењу и системском приступу, како пацијенту тако и медицинским сестрама које раде са њом на Одјељењу.

Активно учествује како у дјељењу терапије тако и у њези пацијената.

Улога главне медицинске сестре Одјељења, захтијева способност вођства и напорне вјештине у њези.

Свака медицинска сестра зна који су јој задаци у току обављања својих дневних обавеза. Kао тим су усклађени, посвећени и добро организовани, одговорни према сваком задатку. Уз добру организацију сваког тренутка, како она каже, знају приоритете у пружању његе сваком пацијенту.

“Не постоји љепши осјећај него када знате да је неко дошао са здравственим проблемом, а одлази кући излијечен и срећан. То ми причињава задовољство јер тада постанете свјесни да сте, уз тим са којим радите, помогли некоме. Kао главна медицинска сестра, свакако да имам и већу одговорност, а самим тим и задовољство, када све функционише беспријекорно”, истакла је Бузанчићева.

Запослена у Болници “Србија” 27 година и како каже, кроз саме почетке, уз старије колеге развијала је своје знање и учила од сјајних медицинских сестара и доктора.

“Имам велико искуство стицано свих ових година. Развој који ми је пружила моја установа кроз учење и усавршавање, оставио ме је на овом мјесту, гдје је стицање знања у овој области немјерљиво и донијело ми је многе предности да на крају обављам послове главне медицинске сестре”, закључује Бузанчићева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com