Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Božović: Za stanovnike Istočnog Sarajeva nebitni stavovi Karićeve

Izvor: Srna

Stavovi gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić za stanovnike Istočnog Sarajeva su bitni koliko i stavovi gradonačelnika Bejruta o libanskoj krizi, rekao je Srni načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Reagujući na izjave i krivičnu prijavu Karićeve protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, Božović je napomenuo da se potvrđuje teza da u BiH postoje najmanje tri istine o svim događajima.

On je podsjetio da je kao dječak sa šest, odnosno 11 godina, proveo rat u Vojkovićima i da odlično zna ko je pucao na njega i njegove drugove, kao i djecu u Ilijašu, Vogošći, Grbavici, Nedžarićima, Rajlovcu, Hadžićima, Ilidži i drugim dijelovima tadašnjeg Srpskog Sarajeva.

“Nadam se da među nama ima dovoljno pameti, iskustva i znanja da prepoznamo stvarne probleme koji nas tjeraju u novi egzodus daleko od ovih prostora, ali ovaj put on se dešava na obje strane dejtonske granice bez izuzetaka i bez prava bilo kog nosioca vlasti da kaže da nije odgovoran. Ma kom se Bogu molili, neka nam je u pomoći”, poručio je Božović.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije dva dana postavljene su table sa nazivom i područjem grada na srpskom i engleskom jeziku na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, “izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com