Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Божовић: За становнике Источног Сарајева небитни ставови Карићеве

Извор: Срна

Ставови градоначелника Сарајева Бењамине Kарић за становнике Источног Сарајева су битни колико и ставови градоначелника Бејрута о либанској кризи, рекао је Срни начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић.

Реагујући на изјаве и кривичну пријаву Kарићеве против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, Божовић је напоменуо да се потврђује теза да у БиХ постоје најмање три истине о свим догађајима.

Он је подсјетио да је као дјечак са шест, односно 11 година, провео рат у Војковићима и да одлично зна ко је пуцао на њега и његове другове, као и дјецу у Илијашу, Вогошћи, Грбавици, Неџарићима, Рајловцу, Хаџићима, Илиџи и другим дијеловима тадашњег Српског Сарајева.

“Надам се да међу нама има довољно памети, искуства и знања да препознамо стварне проблеме који нас тјерају у нови егзодус далеко од ових простора, али овај пут он се дешава на обје стране дејтонске границе без изузетака и без права било ког носиоца власти да каже да није одговоран. Ма ком се Богу молили, нека нам је у помоћи”, поручио је Божовић.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије два дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелник Сарајева Бењамина Kарић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com