Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Берјан: Радићемо на очувању позиције Српске у складу са Дејтоном

Извор: Срна

Амбасадор БиХ у Kини Синиша Берјан оцијенио је одличним јучерашњи састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић на коме је наглашена пуна подршка предстојећем дипломатском ангажману српских дипломата.

Берјан је рекао Срни да су том приликом дипломате Српске упознате са актуелном политичком и економском ситуацијом, као и о свим изазовима и синхронизованим притисцима којима су изложени представници српског народа у новом покушају развлашћивања и разградње Републике.

“Наравно, наши спољнополитички ставови које ћемо заступати у свакој прилици су веома јасни и недвосмислени, а то је очување позиције Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом. Што се тиче активности и планова новоименованих амбасадора и генералних конзула, оне ће бити усмјерене на унапређење економске, академске, културне, спортске и свих других облика сарадње Српске и БиХ са земљама пријема”, рекао је Берјан.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарали су са новоименованим амбасадорима и генералним конзулима БиХ из Српске и том приликом је изражено увјерење да ће српске дипломате заступати интересе и спољнополитичке ставове Српске, у складу са изворним постулатима Дејтонског споразума.

Цвијановићева и Додик разговарали су у Бањалуци са дипломатама у оквиру завршних припрема за одлазак и ступања на дужност, те је наглашено да им институције Републике Српске стоје на располагању.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com