У школе у Источном Сарајеву до сада уписано 556 првачића

Извор: Срна

На подручју града Источно Сарајево у први разред основне школе у 2023/2024. школској години до сада је уписано 556 ученика, изјавила је Срни самостални стручни сарадник за односе с јавношћу у Градској управи Александра Берјан.

Берјанова је навела да је у Основној школи /ОШ/ “Пале” уписано 98 ученика првог разреда, а у ОШ “Србија” на Палама 62, од којих два ученика у подручном одјељењу у Подграбу.

Према њеним ријечима, у ОШ “Мокро” уписано је 27 првачића, што је за седам ученика више него прошле године.

У соколачкој основној школи до сада су уписана 73 првачића.

“У ОШ “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву уписана 132 ђака првог разреда, од којих 127 у централној школи и пет у подручној школи у Тилави”, навела је Берјанова, напомињући да је на подручју Источне Илиџе у три основне школе до сада уписано 158 ученика првог разреда.

Она каже да је у ОШ “Петар Петровић Његош” у Источној Илиџи уписано 76 ученика првог разреда, у ОШ “Јован Дучић” у Kасиндолу 46, што је за 10 ученика више него прошле године, док је у ОШ “Алекса Шантић” у Војковићима уписано 36 првачића.

“У ОШ Свети Сава у Трнову у први разред уписано је шест ученика, од којих пет у централну школу и један у подручно одјељење у Kијеву”, додала је Берјанова.

Она је подсјетила да је у претходна три мјесеца реализована припремна настава за будуће првачиће, као и љекарски прегледи и тестирања која претходе упису.

“Вјерујемо да ће до краја августа број уписаних ученика на подручју града бити нешто већи”, напоменула је Берјанова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com