У уторак изложба Архива БиХ у оквиру “Принципових дана”

Извор: Срна

Општина Источно Ново Сарајево и Архив БиХ ће у оквиру манифестације “Принципови дани” по други пут у Источном Сарајеву представити изложбу “Српске православне цркве – нацрти и пројекти /1878-1941/” која ће бити отворена у уторак, 27. јуна.
Изложбом ће јавности бити представљене важније грађевине саграђене, односно реконструисане и адаптиране у вријеме аустро-угарске управе и Kраљевине Југославије, што ће грађанима омогућити да обогате знање о историјском и културном насљеђу Срба у БиХ, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Овом изложбом биће приказане вриједности које су оставиле претходне генерације као информације о постојању Срба на овим просторима, забиљежене на различитим историјским материјалима и писане различитим језицима и писмима.

У саопштењу се наводи да ће у оквиру овогодишње манифестације бити представљени резултати сарадње Општинске управе са Архивом БиХ који су дефинисани Протоколом о сарадњи који је потписан прошле године.

Отварање изложбе је у 19.00 часова на Тргу Републике Србије.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com