Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

U subotu počinju “Principovi dani”

Izvor: Filter

Manifestacija “Principovi dani” u Istočnom Novom Sarajevu počinje u subotu, 24. juna, otvaranjem petog saziva likovne kolonije “Beli vuk” na Tvrdimićima.

Otvaranje likovne kolonije kolonije planirano je za 20.00 časova u amfiteatru na Tvrdimićima.

U nedjelju, 25. juna, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 20.00 časova biće predstvljena zbirka odabrane rodoljubive poezije “Vila sa Košara” autora Nevena Milakovića.

Za ponedjeljak, 26. jun, je planirano otvaranje izložbe “Kultura na frontu” autora Milijane Bojić i Msr Suzane Pešić Stojanović na Trgu Republike Srbije sa početkom u 19.00 časova.

Istog dana, u 20.00 časova na Trgu Republike Srbije glumac Milan Dimić odigraće monodramu ” Ima neka tajna veza” posvećenu Dušku Trifunoviću.

U utorak, 27. juna, na Trgu Republike Srbije biće izložba Arhiva BiH “Srpske pravoslavne crkve nacrti i projekti (1878-1941)”.

U amfiteatru ” Park Gavrilo Princip” istog dana održaće se koncert “U susret Vidovdanu”.

Nastupiće solisti Maja Novosel, Milica Stanišić, Tamara Mitrović i Anastasija Đorđić.

Instrumentalni anasambl čine Luka Novosel, Draško Spasojević, Aleksandar Mitrović, Branimir Tomić i Staša Đurić, a gost koncerta je Milica Dosković.

Na Vidovdan, 28. juna, u 10.00 časova predviđeno je polaganje cvijeća na grob Gavrila Principa na groblju Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo u Sarajevu, dok je za 12.00 časova predviđeno polaganje cvijeća kod spomenika Principu u istoimenom parku u Istočnom Novom Sarajevu.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo istog dana biće predstavljeni radovi petog saziva likovne kolonije “Beli vuk” u 19.00 časova i održaće se Vidovdanska akademija sa početkom u 20.00 časova.

U četvrtak, 29. juna, sa početkom u 18.30 časova održaće se konferencija beba na Trgu Republike Srbije.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com