У суботу почињу “Принципови дани”

Извор: Филтер

Манифестација “Принципови дани” у Источном Новом Сарајеву почиње у суботу, 24. јуна, отварањем петог сазива ликовне колоније “Бели вук” на Тврдимићима.

Отварање ликовне колоније колоније планирано је за 20.00 часова у амфитеатру на Тврдимићима.

У недјељу, 25. јуна, у Културном центру Источно Ново Сарајево у 20.00 часова биће предствљена збирка одабране родољубиве поезије “Вила са Кошара” аутора Невена Милаковића.

За понедјељак, 26. јун, је планирано отварање изложбе “Култура на фронту” аутора Милијане Бојић и Мср Сузане Пешић Стојановић на Тргу Републике Србије са почетком у 19.00 часова.

Истог дана, у 20.00 часова на Тргу Републике Србије глумац Милан Димић одиграће монодраму ” Има нека тајна веза” посвећену Душку Трифуновићу.

У уторак, 27. јуна, на Тргу Републике Србије биће изложба Архива БиХ “Српске православне цркве нацрти и пројекти (1878-1941)”.

У амфитеатру ” Парк Гаврило Принцип” истог дана одржаће се концерт “У сусрет Видовдану”.

Наступиће солисти Маја Новосел, Милица Станишић, Тамара Митровић и Анастасија Ђорђић.

Инструментални анасамбл чине Лука Новосел, Драшко Спасојевић, Александар Митровић, Бранимир Томић и Сташа Ђурић, а гост концерта је Милица Досковић.

На Видовдан, 28. јуна, у 10.00 часова предвиђено је полагање цвијећа на гроб Гаврила Принципа на гробљу Свети арханђели Георгије и Гаврило у Сарајеву, док је за 12.00 часова предвиђено полагање цвијећа код споменика Принципу у истоименом парку у Источном Новом Сарајеву.

У Културном центру Источно Ново Сарајево истог дана биће представљени радови петог сазива ликовне колоније “Бели вук” у 19.00 часова и одржаће се Видовданска академија са почетком у 20.00 часова.

У четвртак, 29. јуна, са почетком у 18.30 часова одржаће се конференција беба на Тргу Републике Србије.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com