Ухапшен још један Србин на Косову и Метохији

Танјуг

Извор: Глас Српске

Полиција самопроглашеног Косова ухапсила је још једног Србина, због наводног учешћа у организовању прошлогодишњих барикада на сјеверу Косова и Метохије.

Специјалне јединице тзв. косовске полиције привеле су српског младића Н. О. који ради у локалном комуналном предузећу, преноси Спутњик.

Хапшење се догодило у близини аутобуске станице, кад су специјалци тзв. косовске полиције у оклопним возилима опколили и затим привели Н. О.

Од доласка албанских градоначелника у општине на северу Косова, ухапшено је до сада осморо Срба, а мјештани Грачанице и Ранилуга јуче су протествовали због хапшења Драгише Миловановића.

Протести испред општинских зграда у Лепосавићу, Звечану и Зубин Потоку ушли су у 26. дан како би исказали своје незадовољство због присуства тзв. косовских специјалаца, наметања нелегитимних албанских градоначелника и неоснованих хапшења сународника која су се догодила у протеклим недељама.

Превозници са српским таблицама и даље чекају на административним прелазима.

Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може у покрајину.

Шеф европске дипломатије послије састанка у Бриселу поручио да је потребна безусловна деескалација, али и пријевремени избори.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com