Ухапшен отац дјетета које је пуцало у наставника у Лукавцу

Извор: Срна

У породичној кући у Лукавцу ухашен је отац дјетета које је јутрос пуцало у наставника у Основној школи “Лукавац Град”, рекао је портпарол Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић.

Арнаутовић је рекао да припадници МУП-а Тузланског кантона по наредби надлежног суда и налога Тужилаштва обављају претрес ове куће у Лукавцу.

“Отац дјетета је осумњичен за кривично дјело запуштања или злостављања дјетета или малољетника, као и за кривично дјело из Закона о оружју и муницији Тузланског кантона /неовлаштено набављање, одржавање и продаја оружја и битних дјелова оружја/”, рекао је новинарима Арнаутовић.

Он је додао да ће истражитељи обавити криминалистичку обраду, након чега ће ово лице бити предато у надлежност Тужилаштва гдје ће се предузимати даље радње у односу на осумњиченог.

Помоћник директора и наставник енглеског језика у Основној школи “Лукавац Град” у Лукавцу Недим Османовић јутрос око 9.00 часова тешко је рањен хицем из поштоља у просторијама ове школе, а осумњичена особа је дијете које још нема 14 година.

Дијете је, након што је испалило више хитаца према наставнику и једним хицем га устријелило, задржано у Полицијској управи Лукавац.

Османовић, који је задобио прострелну рану врата, оперисан је и према посљедњим информацијама његово здравствено стање је стабилно, али је и даље животно угрожен, изјавио је раније помоћник директора за медицинске послове Универзитетског клиничког центра Тузла Игор Худић.

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ изразила је жаљење због покушаја убиства у основној школи у Лукавцу и рањеном наставнику Недиму Османовићу пожељела брз опоравак, те поручила да ће предузети све неопходне мјере на превенцији оваквих и сличних догађаја који у образовним установама угрожавају безбједност дјеце, наставника или другог особља.

На сједници Владе разматрана је усмена информацију Федералног МУП-а о догађају у основној школи у Лукавцу. Саопштено је да ће се путем ресорних министарстава активно радити на планирању и предузимању мјера превенције, јачања сарадње између образовних установа, центара за социјални рад и полиције, активирању улоге психолога, педагога и социјалних радника, те на едукацији наставника у препознавању фактора ризика.

“Када је ријеч о конкретном дјелу које је починио млађи малољетник, Влада ће преко ресорног министарства ставити на располагање све капацитете за откривање мотива који су довели до оваквог дјела”, наводи се у саопштењу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com