Сутра и у недјељу испраћај дјеце са Космета

Фото: РТРС

Извор: Срна

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да ће сутра из Етно-села “Станишићи” код Бијељине испратити групу српске дјеце из јужне покрајине која су боравила у 14 градова и општина у Републици Српској од Приједора до Власенице.

– Испраћај ове групе дјеце са Косова и Метохије планиран је у 13.00 часова у љетном амфитеатру Етно-села “Станишић” – рекао је Арлов за Срну.

Арлов је рекао да ће пјевачка група “Каменички бисери” из Косовске Митровице, који су гости пројекта “Спојимо дјецу Косова и Метохије и дјецу Републике Српске”, испратити дјецу са неколико косовских пјесама и пожељети им срећан пут.

Он је најавио да ће сутра у 9.00 часова у Братунцу са групом дјеце са Косова и Метохије која су гости у Власеници присуствовати почетку обиљежавања 31 године од страдања више хиљада Срба у Одбрамбено-отаџбинском рату у Бирчу и Средњем Подрињу, гдје ће Свету архијерејску литургију служити Његова светост патријарх српски Порфирије.

Арлов је навео да се српска дјеца која бораве на Сокоцу, Источном Сарајеву, Источној Илиџи, Невесињу и Требињу, враћају у недјељу, 2. јула, када се завршава 11 пројекат “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Ове године је у 19 градова и општина Српске седам дана боравило више од 800 српске дјеце и просвјетних радника из 40 основних школа са Косова и Метохије.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com