Србин ухапшен у Лепосавићу, данас протестна шетња у Косовској Митровици; Појачано присуство Кфора

Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација

Извор: РТРС

Још једно хапшење Срба на сјеверу Косова и Метохије. Ухапшен је У. В. из Лепосавића због наводне умијешаности у напад на новинаре. Након хапшења Срба, али и напада специјалних снага тзв. косовске полиције на двоје дјеце у Житковцу код Звечана, за данас је заказана протестна шетња Срба са сјевера Косова и Метохије.

Окупљање је у 13 часова у Косовској Митровици.

Забрана за пролаз робе из централне Србије и даље важи, па је несмањена и колона теретњака на административним пунктовима.

Појачано је присуство снага Кфора у Лепосавићу након јутрашњег хапшења још једног Србина.

Хеликотер Кфора надлијеће то подручје.

Из Телекома Србије саопштили су да је јутрос око 7.30 у близини Лепосавића отет Урош Вукашиновић (28), запослен у ћерки фирми ове компаније на Космету, мтс доо, док је путовао на посао.

– Према до сада доступним информацијама, Урош је као и сваког радног дана кренуо на посао из своје куће у близини Лепосавића, али на посао није стигао, јер су га пресрели и отели аутом фолксваген беле боје без видљивих ознака – наводи се у саопштењу Телекома.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com