Соколачки мљекари уплатили помоћ приједорском пољопривреднику који је остао без седам крава

Извор: Срна

Соколачко Удружење произвођача млијека и млијечних производа “Благо Романије” уплатило је 2.490 КМ приједорском пољопривреднику Рајку Зорићу коме је од струјног удара страдало седам крава, рекао је Срни предсједник удружења Саша Каповић.

Каповић је изразио захвалност соколачким мљекарима који су подржали апел Удружења, те за два-три дана прикупили средства за помоћ газдинству на коме шест чланова у Ресавцима живи од производње млијека.

Он је у име удружења пожелио породици Зорић да се брзо врати производњи млијека, да што прије оствари добит у сарадњи са мљекаром и да уз помоћ добрих људи сачува телад која су угинућем крава остала без хране.

На имању Рајка Зорића у Расавцима код Приједора 3. јуна је од посљедица струјног удара страдало седам музних грла, од укупно осам које је имао на свом газдинству.

Како је била угрожена егзистенција ове породице, Удружење пољопривредних произвођача-мљекара Републике Српске упутило је апел за помоћ који су подржали чланови соколачког Удружења.

Удружење произвођача млијека и млијечних прозвода “Благо Романије” основано је у фебруару 2022. године и окупља више од 190 произвођача са подручја општине Соколац.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com