Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Ristić: Ponosna sam na organizaciju rada i posvećenost pacijentima

Izvor: Filter

„Od prvog dana pri ulasku u ustanovu znala sam da je moj posao da pomažem pacijentima, kao i da ću ga obavljati sa velikom ljubavlju i posvećenošću.“

Ovako o svom poslu govori Dijana Ristić, nadzorna sestra na Odsjeku oftalmologije u Bolnici “Srbija”.

Ona kaže da je posao nadzorne sestre na odsjeku oftalmologije naručivanje pacijenata na pregled, administrativni poslovi, vođenje evidencije o radu, naručivanje potrebnih sredstava za rad, kako medicinskih tako i nemedicinskih, vođenje računa o rokovima potrošnog medicinskog materijala i ispravnosti uređaja koji se koriste.

„Kao dugogodišnji radnik u Bolnici „Srbija“, smatram da je jedna od najvažnijih stvari u poslu timski rad, razumijevanje i podrška kolegama“, ističe Ristićeva.

Odsjek oftalmologije u Bolnici „Srbija“, pruža različite usluge pregleda, među kojima su određivanje dioptrije, vađenje stranih tijela iz oka, preglede očnog dna, praćenje glaukomskih pacijenata, zbrinjavanje povrede oka, dijagnostiku. Obavljaju se i operacije očiju kao i konzilijarni pregledi.

Posao medicinske sestre na ovom odsjeku je da pripremi pacijenta za pregled kod ljekara specijaliste, da mu izmjeri očni pritisak, izmjeri dioptriju i kapa kapi ukoliko je to potrebno, pojasnila je Ristićeva.
Ona dodaje da iako je mali broj sestara zaposlenih na Odsjeku, trude se i daju svoj maksimum da svoj posao obavljaju i brzo i predano, kako bi što veći broj pacijenata uspio obaviti pregled ili operaciju.

„S obzirom na to da smo jedina oftalmološka služba na području regije Istočno Sarajevo, ponosna sam na organizaciju rada i posvećenost pacijentima kako u ambulanti, tako i na Odsjeku. Najsretniji smo kad su nam pacijenti zadovoljni“, zaključuje Ristićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com