Ристић: Поносна сам на организацију рада и посвећеност пацијентима

Извор: Филтер

„Од првог дана при уласку у установу знала сам да је мој посао да помажем пацијентима, као и да ћу га обављати са великом љубављу и посвећеношћу.“

Овако о свом послу говори Дијана Ристић, надзорна сестра на Одсјеку офталмологије у Болници “Србија”.

Она каже да је посао надзорне сестре на одсјеку офталмологије наручивање пацијената на преглед, административни послови, вођење евиденције о раду, наручивање потребних средстава за рад, како медицинских тако и немедицинских, вођење рачуна о роковима потрошног медицинског материјала и исправности уређаја који се користе.

„Kао дугогодишњи радник у Болници „Србија“, сматрам да је једна од најважнијих ствари у послу тимски рад, разумијевање и подршка колегама“, истиче Ристићева.

Одсјек офталмологије у Болници „Србија“, пружа различите услуге прегледа, међу којима су одређивање диоптрије, вађење страних тијела из ока, прегледе очног дна, праћење глаукомских пацијената, збрињавање повреде ока, дијагностику. Обављају се и операције очију као и конзилијарни прегледи.

Посао медицинске сестре на овом одсјеку је да припреми пацијента за преглед код љекара специјалисте, да му измјери очни притисак, измјери диоптрију и капа капи уколико је то потребно, појаснила је Ристићева.
Она додаје да иако је мали број сестара запослених на Одсјеку, труде се и дају свој максимум да свој посао обављају и брзо и предано, како би што већи број пацијената успио обавити преглед или операцију.

„С обзиром на то да смо једина офталмолошка служба на подручју регије Источно Сарајево, поносна сам на организацију рада и посвећеност пацијентима како у амбуланти, тако и на Одсјеку. Најсретнији смо кад су нам пацијенти задовољни“, закључује Ристићева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com