Премијер Српске и мађарски министар спољних послова потписали изјаву о сарадњи

Извор: РТРС

Премијер Републике Српске Радован Вишковић и мађарски министар спољних послова Петер Сијарто потписали су данас у Бањалуци Заједничку изјаву о сарадњи Републике Српске и Владе Мађарске у којој двије стране потврђују намјеру да ојачају узајамно корисну сарадњу институција и привредних субјеката.

Како је раније из Владе Српске саопштено, изјава има за циљ унапређење привредне, научно-технолошке, образовне, културне и друге сарадње.

Стране изражавају намјеру да, у оквиру својих институционалних надлежности и у складу са законима БиХ и Републике Српске и Мађарске, у пуном поштовању преузетих међународних обавеза и оних које обавезују Мађарску због њене припадности ЕУ, промовишу реализацију иницијатива од међусобног интереса.

Тим иницијативама је циљ унапређивање и проширивање узајамно корисне сарадње у областима привреде /енергетика, индустрија, мала и средња предузећа, пољопривреда, водопривреда, туризам и друге привредне дјелатности/, науке, технологије, културе, образовања, младих, јавне управе и локалне самоуправе, здравља и другим областима.

Потписивање изјаве у Административном центру Републике Српске услиједило је након састанка делегација које су предводили предсједник Српске Милорад Додик и премијер Мађарске Виктор Орбан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com