Почели “Дани Касиндолског батаљона”

Извор: Срна

Отварањем турнира у малом фудбалу вечерас је у Источној Илиџи званично почела манифестација “Дани Kасиндолског батаљона”, која ће трајати до 2. јула.
Предсједник организационог одбора манифестације Слободан Маунага рекао је новинарима да је поносан на чињеницу што се ова манифестација у континуитету одржава већ 22 године.

“Све ово организујемо у знак сјећања на наше погинуле саборце. На овај начин им одајемо почаст и чувамо од заборава”, нагласио је Маунага.

Централни догађај манифестације је традиционални “Поход на Kланац”, који је планиран у недјељу, 25. јуна, у 8.00 часова.

Парастос погинулим борцима и полагање цвијећа на споменику у Kасиндолу планирано је за суботу, 1. јула, у 9.00 часова, а потом ће бити уприличен пријем породица погинулих бораца у Спортској дворани у овом мјесту.

Kултурно-забавни програм је у недјељу, 2. јула, од 21.00 час, када ће бити уручене награде, чиме ће манифестација бити затворена.

Спортска такмичења у оквиру манифестације трајаће до 2. јула.

Манифестацију организују Општинска борачка организација “Илиџански борац” и општина Источна Илиџа.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com