Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

Почела примјена једностране одлуке Приштине: Враћен шлепер са српском робом са Јариња

Фото: Танјуг

Извор: sputniknews.com

Убрзо након једностране одлуке Приштине да забрани улаз робе из централне Србије на територију Косова и Метохије, почела је њена примјена. Према наводима Срба са КиМ, са административног прелаза Јариње у 18 часова враћен је шлепер који је превозио српску робу.

Поред забране уласка српске робе на КиМ, истовремено је почела и ригорозна контрола путничких аутомобила и самих путника.

Припадници тзв. косовске полиције претресају и личне ствари путника, као што су торбе са дјечијом гардеробом, а грађани указују на њихов крајње нељубазан однос приликом претреса.

Претходно је “Коха” објавила да је одлука приштинске владе о забрани уласка робе услиједила након што су припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили наоружане специјалце тзв. Косова на територији централне Србије.

Истовремено, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је на хитно ослобађање специјалаца за које тврди да су киднаповани и додао да је ријеч о “освети Београда” због јучерашњег хапшења Милуна Миленковића Лунета.

Он је од међународне заједнице затражио да осуди овај чин, тврдећи да су тројица припадника тзв. косовске полиције ухапшена на мјесту које се налази око 300 метара унутар територије Косова и Метохије.

– Улазак српских снага на територију Косова је агресија и циљ је ескалација и дестабилизација ситуације – рекао је Курти.

Куртијеве тврдње је на ванредној конференцији за новинаре одбацио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, прецизирајући да су они ухапшени у реону села Гњилица, у области Рашка, и да припадници српске полиције приликом нису ногом крочили на територији КиМ.

У међувремену, огласила се и тзв. косовска полиција износећи тврдњу да није реч о специјалцима, већ о службеницима граничне патроле.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com