Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /латиница

Потврђена оптужница због уништавања спомен-плоче на Врацама

Извор: Филтер

Основни суд на Сокоцу потврдио је оптужницу против Елвиса Гурда и Есада Јашаревића који су оптужени да су на подручју општине Источно Ново Сарајево на Врацама маљем оштетили спомен-плочу, преноси Срна.

Оптужница Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву терети Гурду и Јашараевића да су се 8. јануара прошле године, тамноплавим „форд фокусом“ довезли на Враца.

Гурда је потом изашао из возила и маљем више пута ударио у спомен-плочу коју је поставила Борачка организација Источно Ново Сарајево.

Овим је Борачкој организацији начињена и материјална штета од 5.000 КМ, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Спомен-плоча на Врацама, коју су Гурда /33/ и Јашаревић /30/ оштетили 8. јануара 2022. године, и раније је била на мети вандала који су је поливали бијелом и зеленом фарбом. Тако је оштећена у два наврата и током новембра 2021.

Борачка организација Источно Ново Сарајево поставила је спомен-плочу 2014. године и то у знак сјећања на војну смотру коју је на томе мјесту маја 1992. године извршио генерал Младић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com