Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Poslanici razmatraju izmjenu Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa

Foto: RTRS

Izvor: Srna

U Banjaluci je u toku posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem je usvojenom dnevnom redu Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, po hitnom postupku.

Ovim aktom propisuje se da prestaje obaveza da se u republičkom Službenom glasniku objavljuju propisi i drugi akti koje u okviru svoje nadležnosti donosi visoki predstavnik u BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić rekao je da će dan za glasanje uslijediti nakon apsolviranja dnevnog reda.

On je ranije izjavio da će se Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona i drugih propisa Srpske regulisati da se u Službenom glasniku Srpske ne objavljuju odluke visokog predstavnika jer nema legalitet, a ovim aktom regulisaće se i nemogućnost inkriminacije radnika i direktora Službenog glasnika.

Sedma posebna sjednica Narodne skupštine sazvana je u skladu sa odredbama skupštinskog Poslovnika, na zahtjev narodnih poslanika.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com