Посланици разматрају измјену Закона о објављивању закона и других прописа

Фото: РТРС

Извор: Срна

У Бањалуци је у току посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на чијем је усвојеном дневном реду Приједлог закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, по хитном поступку.

Овим актом прописује се да престаје обавеза да се у републичком Службеном гласнику објављују прописи и други акти које у оквиру своје надлежности доноси високи представник у БиХ.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић рекао је да ће дан за гласање услиједити након апсолвирања дневног реда.

Он је раније изјавио да ће се Приједлогом закона о измјени Закона и других прописа Српске регулисати да се у Службеном гласнику Српске не објављују одлуке високог представника јер нема легалитет, а овим актом регулисаће се и немогућност инкриминације радника и директора Службеног гласника.

Седма посебна сједница Народне скупштине сазвана је у складу са одредбама скупштинског Пословника, на захтјев народних посланика.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com