Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Pale: Mlade plesačice okićene medaljama sanjaju Evropsko prvenstvo

Izvor: Srna

Plesni klub „MB dens“ sa Pala u svojim redovima ima i Lanu Poljaković i Ivu Božić, koje su se tokom osam godina treniranja okitile sa po više od 30 medalja, većinom zlatnih.

Lana i Iva su dugogodišnji prvaci BiH u duo disko-densu.

Trinaestogodišnja Lana Poljaković ples trenira od pete godine, a kako kaže, nije ni slutila da će joj postati dio svakodnevice.

„Sada imam 32 medalje, od kojih je većina zlatnih“, izjavila je Poljakovićeva Srni i napomenula da joj je u velikoj mjeri u usavršavanju tehnike pomogla trener Marina Marinković koja sa članovima Kluba gradi drugarski odnos.

Poljakovićevoj je trenutno najveći cilj odlazak na Evropsko prvenstvo, dok joj je san da postane trener i svoju ljubav prema plesu prenosi na ostale.

Četrnaestogodišnja Iva Božić ples trenira već osam godina, a danas se na njenom zidu nalaze 33 medalje, od kojih su većina zlatne.

I Ivin san je da nastupi na evropskom prvenstvu i drugim većim takmičenjima.

Predsjednik Plesnog kluba „MB dens“ Marina Marinković rekla je da trupu čini 35 članova na Palama i 25 u Mokrom. Ona kaže da su članovi ovog kluba učestvovali na mnogim takmičenjima i osvojili mnogobrojne medalje, pehare za disko-dens, hip-hop i strit dens šou.

Marinkovićeva je naglasila da ples ima višestruke uticaje na fizičko zdravlje, ne samo da oblikuje tijelo i održava kondiciju, nego poboljšava držanje, ojačava imunološki sistem i tonus mišića, ali i opušta, čini ljude veselim, zadovoljnim, smanjuje napetost, stres, utiče na kvalitet sna.

Plesni klub „MB dens“ sa Pala, koji je i član i Saveza modernih plesova BiH, predstavio je 28. maja na prvom Sajmu sporta u ovoj lokalnoj zajednici svoje vještine i osvojene medalje i pehare.

Marinkovićeva je ocijenila da su djeca uživala u Sajmu sporta, u okviru kojeg su imala i druženje i predavanje proslavljenog srpskog odbojkaša Vladimira Vanje Grbića, te navela da ovakvih sajmova treba biti što više jer tu mališani uče normalne vrijednosti, ali i da budu zdraviji i komunikativniji.

Na području opštine Pale ima 1.600 mladih sportista u 29 klubova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com