Орбан: Разумијемо битке које води Република Српска

Фото: Б. Здриња

Извор: РТРС

Предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан изјавио је данас у Бањалуци да Мађарска жели са Републиком Српском сарадњу равноправних партнера.

– Желимо брзу евроинтеграцију Републике Српске. Ми Мађари видимо које битке Република Српска води унутар БиХ. Ми разумијемо те расправе. И ми смо борбен народ и знамо колико то одузима енергију и пажњу – каже Орбан.

Он истиче да ће Мађарска увијек помоћи економски Српској.

– Ви можете бити успјешни и Мађарска ће помоћи у томе – поручио је Орбан.

– На сарадњу Републике Српске и Мађарске гледам као сарадњу равноправних партнера. Ми желимо да будемо поуздан партнер Српској – рекао је премијер Мађарске.

Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске

Република Српска почаствована је посјетом премијера Мађарске Виктора Орбана и делегације из ове земље, рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Захвалили смо се за подстицај од 100 милиона евра за привреду коју смо добили од Мађарске – рекао је Додик.

Исткао је да Српска жели да примијени искуства Мађарске.

Фото: Б. Здриња

– Мађарска је упсјешна економија и има значајна искуства. Постала је развијена земља – навео је Додик

Истакао да је данас потписана заједничка изјава која ће бити основа за развој конкретних послова у оквиру различитих области привреде, енергетике образовања комуникације и саобраћаја као и свега осталог што представља наш заједнички интерес.

Истакао је да очекује унапријеђење сарадње по свим питањима.

Он је додао да Српска прати оно што Влада Мађарске чини у области демографске политике, гдје се покказује као науспјешнија.

– Желим да се захвалим Орбану на побољшању статуса српске заједнице у Мађарској, која је показала далеко већи степен подршке него неке друге земље – рекао је Додик.

Нагласио је да је важна подршка Орбана.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com