Омеровић прогласио крај школске године; Ученицима и родитељима на располагању педагози и психолози

Извор: Агенције

Министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић након јутрошње пуцњаве у Лукавцу, гдје је рањен наставник, а за шта је осумњичен ученик, прогласио је крај школске године у свим основним и средњим школама у овом кантону.

– Сачекаћемо да тужилаштво спроведе истрагу, јер у јавности иду разне инфорамције – навео је.

Замолио је све да сачекају званичну истрагу када је ријеч о питању да ли је ученик пуцао у току наставе.

Омеровић је истакао да су се сви педагози и психолози у кантону ставили на располагање ученицима и родитељима.

Осумњичени који још нема 14 година ранио је јутрос у школи у Лукавцу наставника, након чега је одбацило пиштољ који је пронађен и биће предмет вјештачења, рекао је портпарол Кантоналног тужилаштва Тузла Адмир Арнаутовић.

Навео је да је помоћник директора и наставник енглеског језика у Основној школи “Лукавац град” Недим Османовић јутрос тешко рањен у просторијама ове установе, те истакао да је осумњичени према њему испалио више хитаца од којих га је један погодио.

Повријеђени Османовић, са тешком и по живот опасном устрелном повредом врата, каже Арнаутовић, хоспитализован је у Универзитетском клиничком центру Тузла, гдје је у току оперативни захват.

Истакао је да је осумњичена особа, рођена крајем јуна 2009. године, задржана у Полицијској управи Лукавац.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com