Sun. Dec 10, 2023
ћирилица /латиница

Обавјештење о изгледу, уређењу и одржавању јавних и приватних објеката и површина по зонама на подручју Источне Илиџе

Извор: Филтер

Одјељење за стамбено-комуналне послове и цивилну заштиту, Одсјек комуналне полиције обавјештава власнике приватних парцела као и грађевинских парцела на подручју општине Источна Илиџа, да су дужни  да уреде и одржавају своје парцеле, у складу са одредбама Одлуке о изгледу, уређењу и одржавању јавних и приватних објеката и површина по зонама на подручју општине Источна Илиџа, саопштено је из Општине Источна Илиџа.

Према одредбама ове Одлуке трава треба редовно да се коси тако да не буде виша од 30cm; ограде од украсне живице морају се редовно орезивати, тако да живица не прелази регулациону, односно граничну линију са јавном површином и да својом висином не омета нормално одвијање саобраћаја; редовно орезивати и кресати стабла тако да гране не прелазе на јавну површину и не ометају кретање пјешака и возила у саобраћају, резати старе и суве гране те уклањати стабла која угрожавају сигурност људи и имовине на јавним површинама; крчити и уклањати шикару и трње; сакупљати смеће са травнатих површина, из грмља, живица и сл.; грађевински отпад сакупити и одвести на депонију; покошену траву (сијено), сакупљено лишће, отпатке, гране и сл. мора се одмах уклонити са зелене површине.

Како се наводи у саопштењу, одржавање јавних зелених и рекреационих површина и зелених површина у приватном власништву се обавља из здравствено-хигијенских и безбједоносних разлога као и због естетског изгледа општине.

У наредном периоду комунална полиција Општине Источна Илиџа је најавила да ће извршити контролу поштовања Одлуке о изгледу, уређењу и одржавању јавних и приватних објеката и површина по зонама на подручју општине Источна Илиџа.

Уколико се на лицу мјеста установи да се не поступа у складу са наведеном одлуком, издаће се прекршајни налог и рјешењем дати рок за извођење наложене мјере.

Ако се не поступи по наложеним мјерама у рјешењу или се изврши само дјелимично, комунална полиција ће издати прекршајни налог власнику парцеле и приступити извршењу рјешења у складу са Законом о комуналној полицији.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com