Низ активности поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви

Извор: Срна

Црвени крст Републике Српске данас ће низом активности обиљежити 14. јуни – Свјетски дан добровољних давалаца крви, а посредством градских организација у Градишци и Бијељини биће одржане велике акције давања крви.

Овогодишња кампања поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви обиљежава се под слоганом “Даруј крв, даруј плазму, спаси живот и ради то често”, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Црвени крст Српске вишеструким добровољним даваоцима уручиће признања за несебичну хуманост исказану даровањем крви и спашавањем живота и здравља других људи и на тај начин, изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у друштву.

У саопштењу се наводи да ће у наредном периоду остале општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српске реализовати акције даровања крви, едукативна предавања грађанима и ученицима у школама са акцентом на ширење породице добровољних давалаца крви и многе друге активности.

Сви добровољни даваоци крви позвани су да наставе даровати крв, а они који до сада нису учествовали да се прикључе највећој хуманој породици, породици добровољних давалаца крви.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету, који добровољно, анонимно и не очекујући никакву награду поводом тога, дарују крв и тиме спашавају на хиљаде живота других људи.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com