Ненад Ћук именован за в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево

Извор: Филтер

Након што је досадашњи в.д. директора Дома здравља Источно Сарајево Никола Ашанин поднио захтјев за разрјешење дужности због одласка на друго радно мјесто, Скупштина општине Источно Ново Сарајево именовала је Ненада Ћука на ово мјесто.

Ћук је дипломирани економиста, а до данас је обављао функцију замјеника директора Републичке управе цивилне заштите.

Подсјећамо, Ашанин је за в.д. директора Дома здравља именован 30. децембра прошле године.

“Јако смо задовољни радом Ашанина, иако је кратак период био ту. Покренуо је много тога и доставио нам јасну слику о стању у Дому здравља. Нажалост, ситуација је јако тешка и Дом здравља се не налази у баш завидној позицији. Заједно са општином Источна Илиџа морамо уложити велики напор да се ова установа финансијски опорави. Наравно, имамо и друге теме са Источном Илиџом али бићете врло брзо информисани о свим даљим корацима”, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

Прије Ашанина директор Дома здравља био је Дејан Шешељ, а тренутно је у току судски поступак у вези са његовом смјеном.

Већином гласова одборника Скупштине општине Источно Ново Сарајево Шешељ је смијењен, након што одборници нису подржали извјештај о раду Дома здравља, односно негативан финансијски извјештај. Након смјене, Шешељ је поднио тужбу и тај поступак још није окончан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com