На Јахорини отворена љетна сезона

Извор: РТРС

Љетна туристичка сезона на Јахорини званично је почела данас, а тим поводом уприличена је свечана церемонија на платоу код полазне станице гондоле на Пољицама.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да му је драго што види да је данас Јахорина једно од највећих градилишта у региону и што има садржаје због којих ће на ову планину људи долазити и љети.

Додик је истакао да је овим остварена идеја да Јахорина живи читаву годину, прилагођена временским условима онаквим какви јесу на планини.

– То не би могло без преданости важних људи који раде на овоме, прије свега министара и Владе Републике Српске у цјелини, али и оних који руководе непосредно овдје Олимпијским центром, директора и предсједника Надзорног одбора – рекао је Додик на отварању љетне туристичке сезоне на Јахорини.

Он је истакао да је данас на Јахорини како би посвједочио још једном њеном успјеху, те да овдје долази повремено и да увијек буду неки нови садржаји.

– Мислим да им требамо честитати на упорности, ово није лако ни једноставно. Увијек недостаје нека процедура или новац, али у сваком случају, иза њих, иза нас остаје још један успјех, а то је нови садржај за љетни боравак на овој планини. Желим свима угодан боравак и да се овдје добро осјећају и проведу. Живи и здрави били! – нагласио је Додик.

 Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је на Јахорини да је ова планина не само зимски, него и љетни бисер Републике Српске, и то све уз подршку предсједника Републике Срспке Милорада Додика и Владе Српске.

Шулић је новинарима, након отварања љетне туристичке сезоне на Јахорини, рекао да му је драго што се данас може разговарати о ономе што је прије пет, шест година било готово па незамисливо.

Он је рекао да је Влада Републике Српске подржала идеје Олимпијског центра, те да је реализовано све што је замишљено.

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић изјавила је да се на Јахорини ради добар посао и да, захваљујући томе, ова планина има и зимску и љетну сезону.

– Обично се Јахорина везује за зимску сезону, а ево овим показујемо да то може бити и другачије. Ово је само показатељ да се овдје ради добар посао и да је тај посао признат”, рекла је Чабрићева на свечаном отварању љетне туристичке сезоне на Јахорини и нагласила да јој је част и задовољство што је данас на Јахорини и што је дио ове приче.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com