На Соколац сутра стиже 46 дјеце са Косова и Метохије

Извор: Срна

На Соколац ће сутра допутовати 46 дјеце у пратњи четири наставника у оквиру овогодишњег пројекта “Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске” који реализује Одбор за помоћ Kосову и Метохији, потврдио је Срни начелник општине Соколац Милован Бјелица.
Дјеца узраста 10 до 15 година са Kосова и Метохије, боравиће на Сокоцу у породицама вршњака од 25. јуна до 2. јула, у организацији локалне управе, уз подршку Удружења “Мајка и дијете” општине Соколац.

Бјелица је истакао да је за дјецу госте и дјецу породица домаћина планиран излет у мјесто Kнежина, посјета манастиру Пресвете Богородице и Удружењу спортских риболоваца “Биоштица”.

Дјеца са Kосова и Метохије присуствоваће у наредних седам дана и пријему код начелника општине Соколац, Видовданској литургији у цркви Светог пророка Илије, историјском часу на гробљу Мали Зејтинлик, низу спортских и културних активности, а посјетиће и манастир Романијска Соколица и Планинарски дом “Црвене стијене” на Равној Романији.

Предсједник Одбора за помоћ Kосмету Милорад Арлов рекао је да у овој групи дјеце са Kосова и Метохије стиже више од 800 ученика и наставника из 40 основних школа са Kосова и Метохије, а биће гости у 19 градова и општина Републике Српске.

Пројекат “Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске” организује Одбор за помоћ Kосову и Метохији од 2012. године уз подршку Владе Републике Српске.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com