На Палама почео ФИБА турнир у уличном баскету

Извор: Срна

На Палама је данас почео традиционални међународни ФИБА три на три “Лајт квест” турнир у уличном баскету на којем ће учествовати 26 сениорских екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Шпаније, Бугарске, Румуније, Пољске, Италије и Чешке.
Побједник турнира у сениорској конкуренцији освојиће новчану награду од 4.000 KМ и пут на турнир из серије Челенџера у француски град Бордо, док ће другопласираној екипи припасти 1.000 KМ. Екипа која заузме треће мјесто освојиће 300 KМ.

Организатор турнир је Удружење грађана “Три пута три – више од игре”, а један од учесника у организацији Аћим Живковић каже да данас играју омладинске категорије у којима наступају пионири, кадети и јуниори, а да ће сутра наступати сениорске екипе.

Живковић је истакао да се турнир у уличном баскету одржава 20. пут и да је из године у годину све бољи.

Један од учесника Никола Шибалија из екипе три пута три из Рогатице у категорији пионира и кадета, нада се добром дружењу и успјеху, иако је конкуренција тешка.

Осим класичног баскета три на три, биће организовано хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, такмичење у три на три вјештинама, ревијални меч, као и награде за публику.

Генерални покровитељ турнира је општина Пале, спонзор је Туристичка организација града Источно Сарајево, а технички спонзор је Студентски центар “Пале”.

Турнир ће трајати до недјеље, 25. јуна.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com