Sat. Dec 9, 2023
ћирилица /latinica

Na Elektrotehničkom fakultetu promovisan 41 inženjer i četiri mastera

Izvor: Srna

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisani 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović izrazio je zadovoljtsvo brojem danas promovisanih inženjera i mastera elektrotehnike, ističući da svi oni već rade u realnom sektoru.

Prema njegovim riječima, stav Elektrotehničkog fakulteta da se njeguje kvalitet umjesto kvantiteta prepoznat je na tržištu rada, što je preporuka za buduće studente da se isplati studirati na ovom fakultetu.

Popović je najavio skoro pokretanje jednogodišnjeg studija mehatronike, te u nekom narednom periodu i kratkog studijskog programa iz informatike i računarstva, te elektroenergetike.

“Dobili smo saglasnost za pokretanje programa na engleskom jeziku za tri studijska programa u prvom ciklusu studiranja, tako da se nadamo od nove školske godine studentima koji će studirati na Elektrotehničkom fakultetu na engleskom jeziku”, zaključio je Popović.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić pohvalio je doprinos profesora i asistenata Elektrotehničkog fakulta internacionalizaciji ovog univerziteta putem objavljivanja radova u međunarodnim časopisima i učešeća u međunarodnim projektima.

“Skoro sav nastavni kadar prošao je kroz međunarodnu razmjenu, u čemu Elektrotehnički fakultet prednjači na Univerzitetu”, rekao je Kulić.

Konstatujući da je budućnost Univerziteta u internacionalizaciji, Kulić je rekao da u tome prednjače Medicinski i Elektrotehnički fakultet.

Student generacije Tijana Begović, koja je danas promovisana u diplomiranog inženjera elektrotehnike, rekla je da je studiranje na Elektrotehničkom fakultetu bila privilegija i velika čast.

Izrazivši zahvalnost što su studenti imali mogućnost da učestvuju u različitim projektima i međunarodnim razmjenama, Begovićeva je rekla da joj je čast i zadovoljstvo što će kao asistent na ovom fakultetu stečeno znanje prenositi novim generacijama i nastaviti da se usavršava.

Danas promovisani master elektrotehnike i asistent na fakultetu Nikola Kulić istakao je da je uz pomoć profesora ovog fakulteta učestvovao na raznim evropkim projetima.

Promociji je prisustvovao i rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Nebojša Arsić, koji je rekao da zajednički međunarodni projekti ovog i univerzitetaa u Istočnom Sarajevu i Banjaluci predstavlja dobar primjer saradnje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com