Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /латиница

На Електротехничком факултету промовисан 41 инжењер и четири мастера

Извор: Срна

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су промовисани 41 дипломирани инжењер и четири мастера електротехнике.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић изразио је задовољтсво бројем данас промовисаних инжењера и мастера електротехнике, истичући да сви они већ раде у реалном сектору.

Према његовим ријечима, став Електротехничког факултета да се његује квалитет умјесто квантитета препознат је на тржишту рада, што је препорука за будуће студенте да се исплати студирати на овом факултету.

Поповић је најавио скоро покретање једногодишњег студија мехатронике, те у неком наредном периоду и кратког студијског програма из информатике и рачунарства, те електроенергетике.

“Добили смо сагласност за покретање програма на енглеском језику за три студијска програма у првом циклусу студирања, тако да се надамо од нове школске године студентима који ће студирати на Електротехничком факултету на енглеском језику”, закључио је Поповић.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић похвалио је допринос професора и асистената Електротехничког факулта интернационализацији овог универзитета путем објављивања радова у међународним часописима и учешећа у међународним пројектима.

“Скоро сав наставни кадар прошао је кроз међународну размјену, у чему Електротехнички факултет предњачи на Универзитету”, рекао је Kулић.

Kонстатујући да је будућност Универзитета у интернационализацији, Kулић је рекао да у томе предњаче Медицински и Електротехнички факултет.

Студент генерације Тијана Беговић, која је данас промовисана у дипломираног инжењера електротехнике, рекла је да је студирање на Електротехничком факултету била привилегија и велика част.

Изразивши захвалност што су студенти имали могућност да учествују у различитим пројектима и међународним размјенама, Беговићева је рекла да јој је част и задовољство што ће као асистент на овом факултету стечено знање преносити новим генерацијама и наставити да се усавршава.

Данас промовисани мастер електротехнике и асистент на факултету Никола Kулић истакао је да је уз помоћ професора овог факултета учествовао на разним европким пројетима.

Промоцији је присуствовао и ректор Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Kосовској Митровици Небојша Арсић, који је рекао да заједнички међународни пројекти овог и универзитетаа у Источном Сарајеву и Бањалуци представља добар примјер сарадње.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com