На Брусу отворена амбуланта

Извор: Срна

Одјељење амбуланте породичне медицине “Стари град” са Хреше, у чије опремање је уложено 100.000 KМ, отворено је данас на Требевићу.

Опремање је финансирала ЕУ, а уз опрему додијељено је и једно теренско возило.

Директор Амбуланте породичне медицине “Стари град” са Хреше Татјана Бркић рекла је да ће у прво вријеме одјељење амбуланте на Требевићу радити само викендом.

“Овдје је највећа фреквенција туриста викендом, тако да је најприхватљивија идеја да један тим којег ће чинити љекар, медицинска сестра и возач, овдје буде присутан викендом”, рекла је Бркићева и додала да је опрема квалитетна.

Она је истакла да је разруђеност општине Источни Стари Град велика и да је отварање овог одјељења велико олакшање.

“Некако смо успијевали да одговоримо изазовима, али у отежаним околностима”, рекла је Бркићева новинарима.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић изразио је задовољство опремањем одјељења породичне медицине.

“Ми смо изразито неразвијена општина и за нас ово много значи. Боримо се сваки дан да пројекте реализујемо и у ово вријеме економске кризе”, рекао је Гашановић.

Шеф Делегације ЕУ Јохан Сатлер истако је да је ЕУ најлојалини пријатље БиХ и да помоћ на малим пројектима, попут опреме која је донирана, становништву значи много.

“Становници су раније морали да путују више од пола сата до здравствене установе, а овим ће се то промиејнити. Обезбиједили смо и возило које ће помоћи потребе амбуланте”, рекао је Сатлер и захвалио начелнику општине за пружену помоћи при реализацији пројекта.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com