Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /латиница

Михајло Голијанин – ученик генерације, музичар, фудбалер

Аутор: Филтер/Мира Костовић

У години када Средњошколски центар Источна Илиџа слави 30 година рада, ученик генерације је младић који на прави начин представља школу али и град младих и успјешних људи који су његова свијетла будућност.

За Михајла Голијанина, школски другови, наставници и руководство школе имају само ријечи хвале.  Kажу да је осим успјеха у школи свакодневно доносио и неку посебну ведрину.

Током четворогодишњег школовања низао је успјехе на бројним такмичењима из математике, физике и информатике. Успјешно је представљао школу и град на регионалним и републичким такмичењима.

Његова велика љубав су још и музика и спорт. Свира гитару и већ деценију је члан ФK „Славија“.

Са добрим успјехом почео је у основној школи „Свети Сава“ коју је завршио као ученик генерације. Истовремено је похађао и завршио Основну музичку школу, смјер гитара, такође као вуковац.

„Трудио сам се и то је био добар увод за све што је касније услиједило. Истина је да што више научиш и успијеш да се организујеш у основној школи, имаш бољи старт за касније“, каже нам Михајло присјећајући се почетка школовања.

Ове године је учествовао на државном такмичењу из програмирања. Био је 14 од укупно 45 учесника. Управо тим путем наставиће школовање на Факултету техничких наука у Новом Саду. Жеља му је да упише смјер за софтверско инжењерство и информационе технологије.

„Одлучио сам се за тај факултет јер се у Србији од прве године дијели на смјерове и могу рећи да је то превагнуло у избору”, поручује Михајло.

Истиче велику подршку другара из разреда са којима је провео четири године. Kаже да су од почетка били сложни, а сјећа се да је на упису било 12 вуковаца.

„Од почетка смо једни другима били подршка и заједно смо савладавали градиво“, Kаже Михајло.

Од девете године тренира фудбал и каже да су га бројне обавезе научиле да распоређује вријеме и подједнако ужива у свему чиме се бави.

„Током играња у Славији сам упознао много људи и стекао бројна пријатељства. Сигурно ћу наставити да се, бар рекреативно, бавим и спортом“, каже Михајло.

Михајло је успјешно завршио и курс енглеског језика (ниво Ц1) у језичком центру ,,Kембриџ”. Нашао је времена и за други спорт – бавио се пливањем.

„Знало ми се десити да након школе идем на фудбалски тренинг, на курс, па на пливање“, сјећа се Михајло и поручује да се све може стићи уколико волите оно чиме се бавите.

Намјерава да се након завршеног факултета врати у Источно Сарајево, својој породици и граду, људима који су већ сада поносни на све што овај младић данас јесте.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com