Sat. Dec 9, 2023
ћирилица /latinica

Za udruženje “Roj” podsticaj u iznosu od 6.000 KM

Izvor: Filter

U Opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo juče je održan sastanak rukovodstva opštine sa predstavnicima Udruženja „Roj“, koje okuplja pčelare sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

“Kroz program podsticaja za razvoj privrede i poljoprivrede u 2023. godini odobrena su sredstva u iznosu od 6.000 KM za ovo udruženje. Sredstva će se dijeliti u skladu sa brojem košnica koje pčelari posjeduju”, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Na sastanku je bilo riječ o pomoći u radu pčelarskih proizvođača i proširenju broja košnica. Predstavnici Udruženja informisali su opštinsko rukovodstvo o problemima sa kojima se pčelari susreću zbog loših vremenskih uslova, kao i o saniranju štete od divljih životinja.

Odlučeno je i da se odobre dodatna sredstva za pomoć u skladu sa planiranim budžetskim sredstvima opštine.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je dogovoreno da Opštinska uprava sufinansira odlazak članova udruženja na Sajam pčelarstva u Beogradu, gdje će pčelari imati priliku da se upoznaju sa novitetima iz svijeta pčelarstava, te da unaprijede proizvodnju meda.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com