За удружење “Рој” подстицај у износу од 6.000 КМ

Извор: Филтер

У Општинској управи Источно Ново Сарајево јуче је одржан састанак руководства општине са представницима Удружења „Рој“, које окупља пчеларе са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

“Кроз програм подстицаја за развој привреде и пољопривреде у 2023. години одобрена су средства у износу од 6.000 КМ за ово удружење. Средства ће се дијелити у складу са бројем кошница које пчелари посједују”, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

На састанку је било ријеч о помоћи у раду пчеларских произвођача и проширењу броја кошница. Представници Удружења информисали су општинско руководство о проблемима са којима се пчелари сусрећу због лоших временских услова, као и о санирању штете од дивљих животиња.

Одлучено је и да се одобре додатна средства за помоћ у складу са планираним буџетским средствима општине.

Како се наводи у саопштењу, на састанку је договорено да Општинска управа суфинансира одлазак чланова удружења на Сајам пчеларства у Београду, гдје ће пчелари имати прилику да се упознају са новитетима из свијета пчеларстава, те да унаприједе производњу меда.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com