Завршено уређење споменика у Жепи

Извор: Филтер

Звршено је уређење споменика у Жепи, саопштено је из Борачке организације Пале.

Уређење је направљено према идејном рјешењу архитекте из Хан Пијеска Ане Борковац, којој се из ове организације захваљују, јер је све вријеме вршила и надзор над радовима.

Како наводе у саопштењу, након извршеног договора са члановима породица погинулих бораца о уређењу споменика, и након што су Општине Пале, Хан Пијесак и Источни Стари Град пристали да равноправно учествују, и добијених 10.000 КМ од Владе Републике Српске, уређење је започето чим су временске прилике дозволиле.

Борачка организација Пале се захваљује на подршци за уређење споменика Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу, Општини Хан Пијесак и начелнику Слободану Ђурићу који је прихватио да ова организација буде сарадник у реализацији, Општинама Пале и Источни Стари Град са начелницима Бошком Југовићем и Бојом Гашановићем.

Сваке године припадници Ватрогасне чете из Хан Пијеска уређују споменике прије одржавања помена.

“Осим њима захвалност дугујемо и запосленима у Шумском газдинству “Височник” који дају свој допринос у уређењу”, поручили су из Борачке организације Пале.

Помен за погинуле борце у Жепи биће уприличен у недјељу 04. јуна са почетком у 11.00 часова.

Полазак аутобуса из Пала је у 8.00 часова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com