ЕТФ домаћин двије конференције

Фото: Град Источно Сарајево

Извор: Срна

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву биће домаћин двије конференције, од којих је једна међународна, у оквиру којих ће од данас до четвртка, 8. јуна, бити одржана бројна предавања, туторијали, округли столови и сједнице из 16 области инжењерства.

Званично отварање 67. конференције “Етран 2023” и 10. међународне конференције “ИцЕтран 2023” биће одржано на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву, најављено је из ове високообразовне установе.

Друштво “Етран” је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење Србије у области електротехничког инжењерства и комплементарних области, а од 1955. године организује националне конференције, које су привлачиле истраживаче из бивше Југославије и региона.

Од 2014. године, “Етран” је почео серију међународних конференција “ИцЕТРАН” које се организују истовремено са националним конференцијама Етран.

Званични језик “Ицетран” је енглески, а конференције “Етран” српски, и обје конференције укључују позивна предавања, туторијале, округле столове и сједнице у оквиру 16 области инжењерства, које његују секције овог друштва.

Kонференције ће свечано бити отворена у 17.00 часова у Амфитеатру “Проф др Вељко Вулетић”, .

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com