Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Djeca sa Kosova i Metohije u nedjelju dolaze u Istočnu Ilidžu

Izvor: Filter

Opština Istočna Ilidža, zajedno sa osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš“, „Aleksa Šantić“ i „Jovan Dučić“, ove godine učestvuje u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji vodi Odbor za Kosovo i Metohiju iz Banjaluke.

Projektom je previđen dolazak djece sa Kosova i Metohije u lokalne zajednice RS i smještaj u porodicama svojih vršnjaka.

Iz Opštine Istočna Ilidža je saopšteno da dolazi 38 djece iz mjesta Šilovo i Vitina, u pratnji 4 nastavnika. Djeca će u Istočnoj Ilidži boraviti od 25. juna do 2. jula.

“Dolazak djece planiran je za nedjelju 25.6, oko 16.00 časova na Šetalištu „Dr Miodrag Lazić“, gdje će se susresti sa svojim vršnjacima iz Istočne Ilidže, koji će biti njihovi domaćini”, saopšteno je iz Opštine.

Učešće u projektu omogućeno je zahvaljujući porodicama iz Istočne Ilidže, koje su pokazale interesovanje i veliku želju da ugoste djecu sa Kosova i Metohije, a uz podršku Opštine Istočna Ilidža.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com