Дјеца са Космета данас на излету у Кнежини

Извор: Срна

За 46 дјеце и њихова четири наставника који су допутовали на Соколац из Партеша и Пасјана са Косова и Метохије данас је организован излет у Кнежину са спортским садржајима, гдје ће посјетити Манастир Пресвете Богородице, изјавио је Срни начелник Сокоца Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да ће дјеца, која су синоћ допутовала, данас бити гости и Удружења спортских риболоваца „Биоштица“, који ће их на истоименој ријеци учити вјештини и уживању у спортском риболову.

Он је подсјетио да ће дјеца узраста 10 до 15 година боравити у породицама својих вршњака до недјеље, 2. јула, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Дјеца са Косова и Метохије током боравка на Сокоцу присуствоваће и пријему код начелника општине, литургији у Цркви Светог пророка Илије, историјском часу на „Малом Зејтинлику“, низу спортских и културних активности, а посјетиће и Манастир Романијска Соколица и Планинарски дом „Црвене стијене“ на Равној Романији.

Сокочанка Сњежана Јоловић ће наредних дана у својој кући настојати да уљепша дане гостима – Урошу, Филипу и Новаку са Косова и Метохије, изражавајући наду да ће њени синови Андреј и Матеј кроз игру и дружење стећи пријатеље.

Јоловићева је истакла да добри људи могу угостити малишане са Косова и Метохије и пружити им оно чиме сви располажу – пажњу, мир и пријатан дан у игри, дружењу, слободи кретања.

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ од 2012. године у 37 локалних заједница у Српској боравило је више од 6.000 српске дјеце у пратњи око 550 просвјетних радника.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com