Данас обиљежавање Дана руског језика

Извор: Срна

Дан руског језика биће обиљежен данас у Источном Сарајеву у организацији Матичне библиотеке и у сарадњи са Амбасадом Русије у БиХ. Тим поводом представиће се и Сверуска државна библиотека за страну књижевност из Москве.

Поводом обиљежавања Дана руског језика Илија Тјапков одржаће предавње „Значај Пушкина за руски језик“, Душан Ерак и Маја Жужа представиће студијски програм на руском језику на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајево, а Борис Лубура и Маријана Петронић говориће о фонду књига на руском језику на Одјељењу стране књиге Матичне библиотеке.

Програм ће бити одржан у Интернет читаоници Матичне библиотеке у Источном Сарајеву у 18.00 часова и отворен је за све посјетиоце, најављено је из Библиотеке.

Руски језик је словенски језик са највећим бројем говорника и званични је језик у 11 земаља, а њиме у свијету говори више од 260 милиона људи. Убраја се у шест дипломатских језика свијета.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com