Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Vladan Bartula predložen za dekana Filozofskog fakulteta

Izvor: Srna/Filter

Prorektor za nastavu Vladan Bartula predložen je za dekana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rečeno je Srni u ovoj ustanovi.

Bartula je dobio najviše glasova na izbornoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća ove visokoobrazovne ustanove, a prijedlog odluke biće upućen rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanu Kuliću.

Za Bartulu je glasalo 100 članova, dok je drugi kandidat profesor Vera Ćevriz Nišić dobila 17 glasova. Bilo je i 12 nevažećih glasačkih listića.

Naučno-nastavno vijeće kojem će prisustvovati Kulić trebalo bi da 19. juna potvrdi ovu odluku.

Vladan Bartula rođen je u Sarajevu 1981. godine. Završio je Gimnaziju (Licej), u Solunu, u Republici Grčkoj, 2000. godine. 

Diplomirao je 2006. godine na Bogoslovskom fakultetu Sveti Vasilije Ostroški u Foči i na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, na katedri za Opštu književnost.

Tokom 2007. godine izabran je u zvanje asistenta za naučnu oblast Književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Marta 2011. godine uspješno je odbranio magistarski rad na temu Žrtva u Evripidovim tragedijama, a nakon toga izabran je u zvanje višeg asistenta za naučnu oblast Opšte studije književnosti.

Doktorirao je 2016. godine na Filozofskom fakultetu Univerzitteta u Istočnom Sarajevu. Naziv njegove doktorske disertacije je “Žrtva u staroj srpskoj književnosti i njeno zavjetno pamćenje”.

Tokom 2016. godine izabran je u zvanje docenta za užu naučnu oblast Specifične književnosti (Srbistika).

Od 2021.godine obavlja funkciju zvaničnog predstavnika Helenske fondacije za kulturu u BiH.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com