Владан Бартула предложен за декана Филозофског факултета

Извор: Срна/Филтер

Проректор за наставу Владан Бартула предложен је за декана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, речено је Срни у овој установи.

Бартула је добио највише гласова на изборној сједници Наставно-научног вијећа ове високообразовне установе, а приједлог одлуке биће упућен ректору Универзитета у Источном Сарајеву Милану Кулићу.

За Бартулу је гласало 100 чланова, док је други кандидат професор Вера Ћевриз Нишић добила 17 гласова. Било је и 12 неважећих гласачких листића.

Научно-наставно вијеће којем ће присуствовати Кулић требало би да 19. јуна потврди ову одлуку.

Владан Бартула рођен је у Сарајеву 1981. године. Завршио је Гимназију (Лицеј), у Солуну, у Републици Грчкој, 2000. године. 

Дипломирао је 2006. године на Богословском факултету Свети Василије Острошки у Фочи и на Филозофском факултету у Источном Сарајеву, на катедри за Општу књижевност.

Током 2007. године изабран је у звање асистента за научну област Књижевност на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Марта 2011. године успјешно је одбранио магистарски рад на тему Жртва у Еврипидовим трагедијама, а након тога изабран је у звање вишег асистента за научну област Опште студије књижевности.

Докторирао је 2016. године на Филозофском факултету Универзиттета у Источном Сарајеву. Назив његове докторске дисертације је “Жртва у старој српској књижевности и њено завјетно памћење”.

Током 2016. године изабран је у звање доцента за ужу научну област Специфичне књижевности (Србистика).

Од 2021.године обавља функцију званичног представника Хеленске фондације за културу у БиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com