Вечерас на Тргу Републике Србије монодрама “Има нека тајна веза”

Извор: Филтер

Монодрама “Има нека тајна веза” , посвећена Душку Трифуновићу, биће изведена вечерас од 20.00 часова на Тргу Републике Србије.

Монодрама је ауторски рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дjелом легендарног пјесника Душка Трифуновића. Представа је за кратак период одиграна око 70 пута (гледало је више од 15.000 људи).

Монодрама је представљена публици и на девет међународних фестивала и то у Требињу “16. Дани малих ствари” – добитник награде за најбољег глумца фестивала , у Новом Саду – “Бранково коло” (чувени фестивал у част Бранка Радичевића), у Бањој Луци – Театар фест (фестивал монодраме), у Зајечару “Дани Зорана Радмиловића”, у Прибоју “Дани Данила Лазовића”, у Мостару “99 Шантићеве вечери”, у Бугојну “Федра” , “Фестивал малих сцена и монодраме” ( 25 година) у Источном Сарајеву и “Дани Владе Милошевића” у Бањој Луци.

У монодрами се осим протагонисте који води причу, појављује још 8 ликова којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.

У 55 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва – Душка Трифуновића.

Снажним нитима који спајају глуму, музику и поезију повезује нас са емоцијама и животом ове легенде, те приказује тајне везе којима је себе пјесник везао, када је бирао свој пут.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com